Διασταυρούμενα πυρά

εναλλακτικός τίτλος: ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ – σχόλια και πληροφορίες για την κοινωνική και πολιτική ζωή στην Ελλάδα + εκπαιδευτικό υλικό. Oι συνεχείς αλλαγές θα είναι ο κανόνας σ' αυτό το blog επειδή 1. τίποτε δεν είναι τέλειο και 2. στόχος είναι η συνεχής βελτίωση

Ένα σχόλιό μου που ενοχλούσε και διαγράφηκε*.

1. Αυξήσατε τις ΜΕΘ στη χώρα μας; Πόσο;

2. Αυξήσατε τις νοσοκομειακές κλίνες; Πόσο; Ενισχύσατε την πρωτοβάθμια περίθαλψη; Πώς;

3. Στη Σουηδία γιατί δεν κατέρρευσε το υγειονομικό σύστημα; Στη Βρετανία; Δέκατη χώρα σε θύματα ανά εκατομμύριο. Κατέρρευσε και δεν το μάθαμε; Κατέρρευσε στη Βόρεια Ιταλία και ίσως στην Ν. Υόρκη. Το γιατί ας το ψάξουν οι πολίτες τους. Εμείς ξέρουμε τι φταίει για τη χώρα μας.

4. Αύξηση στη χρήση αντικαταθλιπτικών και άλλων ψυχοφαρμάκων είχαμε εν μέσω lockdown;

5. O covid δεν είναι ευλογιά!! Τα εμβόλια για τις δυο αρρώστιες έχουν διαφορετική σχέση με το χρήστη τους.

6. Τα lockdown και οι μάσκες πώς τεκμηριώνεται ότι όντως περιορίζουν τη διασπορά του ιού; Χώρες με lockdown και μάσκες βρίσκονται, στην ίδια δεκάδα με χώρες χωρίς lockdown ή μάσκες, στον κατάλογο με τα θύματα ανά εκατομμύριο κατοίκων.

7. Τα lockdown δεν είναι βέβαιο ότι μειώνουν τη διάδοση του κορονοϊού είναι βέβαιο όμως ότι έχουν και άλλες συνέπειες. Συνεπώς δεν πρέπει να συμβουλευόμαστε μόνο ιατρούς αλλά και οικονομολόγους και νομικούς και ψυχολόγους και παιδαγωγούς κ.ά.

8. Πότε είχαμε υποχρεωτικό (έστω και έμμεσα) εμβολιασμό τα προηγούμενα εκατό χρόνια για οποιαδήποτε ασθένεια προκειμένου να πετύχουμε ανοσία αγέλης; Οι γιατροί καλούσαν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν για το προσωπικό τους καλό κι όχι για το καλό της κοινωνίας. Τι άλλαξε;

9. Η πιθανότητα επιβίωσης τυχαίου ανθρώπου , με τον εμβολιασμό αυξάνει στο 99,51 % απ’ το 99,5 % που είναι χωρίς αυτόν. Καθώς λοιπόν εκλείπει το προσωπικό όφελος απ’ τον εμβολιασμό ενάντια στον κόβιτ, απομένει η κρατική επέμβαση. Ο ετήσιος υποχρεωτικός εμβολιασμός του 70 % των κατοίκων είναι στον ορίζοντα.

10. Πανδημίες ιογενούς αναπνευστικής λοίμωξης δεν είχαμε μόνο το 1918. Είχαμε και το 1958 και το 1967. Γιατί δεν είχαμε έκτακτα μέτρα και υποχρεωτικό εμβολιασμό τότε;

11. Δυστυχώς η αντιμετώπιση της πανδημίας του κόβιτ 19 μέσω περιοριστικών μέτρων της κοινωνικής ζωής δείχνει ότι την ίδια τακτική θ’ ακολουθούμε από εδώ και πέρα για κάθε ενδεχόμενη πανδημία.

12. Με τους ενδεχόμενους φορείς ιού AIDS τι προτείνουν οι επιστήμονες να κάνουμε;

Το πρόβλημα με τους υποστηρικτές των περιοριστικών μέτρων είναι ότι αντιλαμβάνονται την αντιμετώπιση του κόβιτ ως επιστημονικό πρόβλημα, ως πρόβλημα εργαλειακής ορθολογικότητας. Το πρόβλημα όμως είναι πολιτικό. Και ως τέτοιο εν τέλει θα αντιμετωπιστεί σε συνάρτηση με το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο.

Υπάρχει εναλλακτική ! !

– Περιορισμός, εθελοντικός, των ηλικιωμένων και των ευάλωτων.

– Ιδιαίτερα αυστηρός έλεγχος σε γηροκομεία και νοσοκομεία.

– Εθελοντικός εμβολιασμός ενάντια στον κόβιτ.


Τι δεν έγραψα στο σχόλιο και θάθελα να συμπληρώσω.

α. Τι παραπάνω θα κάναμε αν η διάμεση ηλικία των θανόντων δεν ήταν τα 80 έτη αλλά τα 30;

β. Ενώ παίρνουν οι κυβερνώντες διαφορετικής έντασης μέτρα ανά περιοχή δεν επιτρέπεται να πάρουμε διαφορετικής έντασης μέτρα ανά ηλικιακή ομάδα. Γιατί είναι λογικό κάτι τέτοιο;

γ. Φαίνεται η έλλειψη πλέον της αξιοκρατικής λειτουργίας στους χώρους της δικαιοσύνης, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πανεπιστημίων.

* Το δημοσίευσα στο ThePressProject στο άρθρο https://thepressproject.gr/mia-protis-taxeos-tekmiriomeni-apantisi-stin-anefthynotita-stin-enimerosi-gia-ton-koronoio. Δυστυχώς κρίθηκε ανεπιθύμητο και αφαιρέθηκε.

Σχολιάστε