Διασταυρούμενα πυρά

εναλλακτικός τίτλος: ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ – σχόλια και πληροφορίες για την κοινωνική και πολιτική ζωή στην Ελλάδα + εκπαιδευτικό υλικό. Oι συνεχείς αλλαγές θα είναι ο κανόνας σ' αυτό το blog επειδή 1. τίποτε δεν είναι τέλειο και 2. στόχος είναι η συνεχής βελτίωση

Ω, αμάν πια με τις βλακείες

http://ardin-rixi.gr/archives/201215
Ω, αμάν πια με τις βλακείες (ναι βλακείες) του κάθε πλατωνικού υπερφίαλου διαννοούμενου που νομίζει πως επειδή έχει δυο τρία πτυχία μπορεί έτσι εύκολα να μιλά για το «λαουτζίκο» αποδίδοντάς του
«ηθική κρίση …. φαινόμενο ενδημικό»
«ατομικισμό του Έλληνα … έλλειψη κοινωνικής ηθικής αντίληψης, υποταγής του στενού ατομικού εγώ στο κοινωνικό ή εθνικό εγώ. Πόσοι έταξαν ειλικρινά και ολοκληρωτικά τον εαυτό τους υπηρέτη μιας γενικώτερης ηθικής τάξης στον τόπο μας πόσοι υποτάσσουν αληθινά το ατομικό τους συμφέρον στο γενικό;»

Λες και το 21 δεν θυσιάστηκαν άνθρωποι τυχαία βγαλμένοι απ’ το λαό για το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον. Λες και δεν έγινε το ίδιο στους βαλκανικούς, στον 1ο παγκόσμιο, στο ελληνοαλβανικό μέτωπο, στην αντίσταση, στον εμφύλιο αλλά και μετά στα ξερονήσια.

Κι αυτό γιατί όντας βέβαιος ο τέτοιου είδους διαννούμενος πως ο λαός χρειάζεται καθοδήγηση καταγγέλει τους σύγχρονους κυρίαρχους για να ζητήσει να πάρει τη θέση τους αυτός και η παρέα του.

Ε, λοιπόν, όχι. Ο κάθε τυχαίος έλληνας που αντιμετωπίζει την παντοειδή βία της εξουσίας των κυρίαρχων (στο πολιτικό, στο οικονομικό και στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο) έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάξει το ατομικό του συμφέρον και να υπερασπιστεί τα παιδιά και τα αδέλφια και τους γονείς του όπως μπορεί. Κι αν αυτό κάποιοι το ονομάζουν ατομισμό να κοιτάξουν πρώτα πρώτα στο καθρέφτη τους. Εκεί θα δουν ατομισμό με τη σέσουλα.
Ας μας πουν λοιπόν τι πρότεινε, επί του πολιτικού πεδίου, στον καταπιεσμένο έλληνα τα τελευταία 200 χρόνια όλη αυτή η σειρά των χρυσοπληρωμένων καλαμαράδων. Τίποτε άλλο πέρα απ’ την αντικατάσταση στην ηγεσία της μιας ολιγαρχικής μερίδας από μια άλλη.
Ούτε λέξη για δημοκρατία. Κι αυτό γιατί πάντα θεωρούσαν και εξακολουθούν να θεωρούν, πως δεν είναι ώριμος, δεν είναι ικανός, δεν είναι για δημοκρατία αυτός ο λαός.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: