Διασταυρούμενα πυρά

εναλλακτικός τίτλος: ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ – σχόλια και πληροφορίες για την κοινωνική και πολιτική ζωή στην Ελλάδα + εκπαιδευτικό υλικό. Oι συνεχείς αλλαγές θα είναι ο κανόνας σ' αυτό το blog επειδή 1. τίποτε δεν είναι τέλειο και 2. στόχος είναι η συνεχής βελτίωση

Ο χριστιανικός τρόπος σκέψης ως “πολιτική” στάση ζωής.

    «Αν ο καθένας μας … τότε …»

   Ο καθένας να κοιτάζει τη προσωπική του στάση ζωής. Αλλάζοντας τον εαυτό του και τη προσωπική του δράση συμβάλλει στη συνολική αλλαγή με τον μόνο αποτελεσματικό τρόπο που υπάρχει.

     Αν ο καθένας … αν η γιαγιά μου είχε καρούλια ….

     Τουλάχιστον οι πρώτοι χριστιανοί μ’ αυτό το τρόπο σκέψης απέβλεπαν στη μεταθάνατια ζωή. Γνώριζαν ότι ήταν αδύνατο ν’ αλλάξουν το εδώ και το τώρα με τέτοια μυαλά.

    Στους συγχρόνους χάθηκε η πίστη στη μεταθάνατον ζωή. Τους έμεινε όμως ο ίδιος τρόπος σκέψης. Όπως και κείνοι έτσι κι αυτοί δεν βλέπουν καμμία λύση στη πολιτική και στη συγκρότηση θεσμών. Ζούσαν και ζουν σε ολιγαρχικά καθεστώτα όπου η πολιτική δράση για τον τυχαίο πολίτη καθίσταται εν τέλει ατελέσφορη. Ένα σισύφειο έργο, σε διαδοχικές χωροχρονικές στιγμές, με διαφορετικό περιεχόμενο αλλά το ίδιο αποτέλεσμα. Το μηδέν. Οπότε τι μένει; Να σώσει ο καθένας την ψυχούλα του κάνοντας το «σωστό».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: