Διασταυρούμενα πυρά

εναλλακτικός τίτλος: ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ – σχόλια και πληροφορίες για την κοινωνική και πολιτική ζωή στην Ελλάδα + εκπαιδευτικό υλικό. Oι συνεχείς αλλαγές θα είναι ο κανόνας σ' αυτό το blog επειδή 1. τίποτε δεν είναι τέλειο και 2. στόχος είναι η συνεχής βελτίωση

Αφού δε θα γλυτώσουμε απ’ τη λιτότητα, γιατί ν’ αποχωρήσουμε απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ);

1ον διότι μόνο έτσι θα μείνει ανοιχτός ο δρόμος προς τη δημοκρατία.

Αποχωρώντας από ΕΕ:

2ον Δεν θα πληρώνουμε το εξωτερικό χρέος. Μονομερής παύση πληρωμών για δέκα χρόνια και βλέπουμε. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Όταν θάχουμε το συζητάμε το τι και το πώς.

3ον. Δεν θα μας υποδεικνύουν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί τι και πώς θα παράγουμε. Δε χρειαζόμαστε τα κεφάλαιά τους και το ευρώ τους. Μπορούμε και μόνοι μας. Αρκεί να συνεννοηθούμε ( = δημοκρατία). Ανάπτυξη ποιοτικής και βιολογικής γεωργίας. Δεν χρειάζονται τεράστιες επενδύσεις (οι οποίες συνήθως καταστρέφουν το περιβάλλον). Τουριστικός τομέας. Ήπια ανάπτυξη με πρώτη προτεραιότητα το περιβάλλον. Π.χ. Ανάπτυξη ακτοπλοίας ώστε να μην κοστίζει να πάς στη Νάξο όσο το να μείνεις στο νησί 4 μέρες. Να πάψει η αλόγιστη οικιστική ανάπτυξη (βλέπε το αίσχος στη Μύκονο και τη Σαντορίνη). Βιομηχανικός τομέας. Ανάπτυξη τομέων με μικρή ανάγκη για κεφάλαια (π.χ. κατασκευή ποδηλάτων, παραγωγή καύσιμου υδρογόνου μετά από ηλεκτρόλυση)

4ον. Δε θα μας υποδεικνύουν οι Ευρωπαίοι τι, ποιον, πόσο και πότε θα φορολογούμε (π.χ. ζητούν να φορολογηθούν οι φτωχοί αγρότες, να μην υπάρχει αφορολόγητο ούτε στο εισόδημα ούτε στη περιουσία!!!, ζητούν να μην επιβληθεί φόρος αλληλεγγύης 8% στα εισοδήματα άνω των 500.000 €). Θα φορολογήσουμε τις περιουσίες που υπάρχουν εντός της χώρας με αφορολόγητο όριο (ακίνητα προσώπων + τραπεζικές καταθέσεις + ομόλογα + μετοχές + ακίνητα μη εισηγμένων εταιριών).

5ον. Κάθε τραπεζικό έμβασμα προς το εξωτερικό θα φορολογείται έξτρα με ένα 10% (εκτός απ’ τα πρώτα 15.000 € κατ’ έτος) εξαιρούνται οι λόγοι υγείας.

6ον. Υψηλοί δασμολογικοί φόροι στις εισαγωγές μη αναγκαίων εμπορευμάτων (π.χ. καινούρια αυτοκίνητα).

Απ’ τη λιτότητα θα ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ (πάντα κάτω από αυστηρό έλεγχο) α. ο τομέας της υγείας και της παιδείας ως προς την υλικοτεχνική υποδομή β. οι κατώτεροι μισθοί και οι κατώτερες συντάξεις με στόχο κανείς μετά από 10 χρόνια να μην βρίσκεται κάτω απ’ το 60% του κατα κεφαλήν εισοδήματος της χώρα.

Υ.Γ. Γι’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι θα μας αγοράσουν όσοι έβγαλαν τα ευρώ τους έξω: Τι θα βρουν ν’ αγοράσουν όσοι έβγαλαν έξω τα λεφτά τους αν κανείς δεν έχει απόλυτη ανάγκη να πουλήσει;

Advertisements

2 responses to “Αφού δε θα γλυτώσουμε απ’ τη λιτότητα, γιατί ν’ αποχωρήσουμε απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ);

 1. gdamas 02/09/2016 στο 2:44 μμ

  Δέ θέλουμε να φύγουμε απο την ΕΕ για να έχουμε λιτότητα.Αυτά τα λένε όσοι δέν έχουν ασχοληθεί σοβαρά. Δέν κάνεις λιτότητα για να ξεφύγεις απο την ύφεση , είναι γνωστό, όμως επιμένουν να μιλάνε για λιτότητα.

  Φεύγεις για να μπορείς να χρηματοδοτήσεις την οικονομία σου δίνοντας απ ευθείας στο εισόδημα, και όχι έμμεσα μέσω τραπεζών, αυξάνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις και εφαρμόζοντας μια τεράστια αύξηση των δημοσίων επενδύσεων. Ετσι , πιστώνοντας τους λογαριασμούς απο την πρώτη μέρα με ηλεκτρονικό ευρώ, μέχρι να αρχίσει να βγαίνει σε 6 με 8 μήνες το νέο χαρτονόμισμα, δίνεις ώθηση απο την πρώτη μέρα.

  Οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά εκτός απο τις περιπτώσεις απομονωμένων χωριών όπου δέν υπάρχουν POS όπου οι συντάξεις φτάνουν με κρατικό γραμμάτιο, με σκοπό τα ευρώ να γυρίσουν σταδιακά στο κράτος ως συναλλαγματικο απόθεμα. Οσοι έχουν ευρώ, μπορούν να πληρώνουν σε ευρώ. Αλλα τα ΑΤΜ δέν βγάζουν χαρτονόμισμα, μέχρι να βγεί το νέο νόμισμα, σε 6 με 8 μήνες περίπου.

  Συναλλαγματικά αποθέματα υπάρχουν περίπου 100 δις σε νωπό χαρτονόμισμα που κυκλοφορεί και είναι περίπου 25- 30 δις, απο ευρώ που έχει η ΤΤΕ 45 δίς συναλλαγματικό απόθεμα και απο ευρώ 25 δις που έχουν μαξιλάρι οι τράπεζες σε απόθεμα, καθώς επίσης και 35 δίς σε ολόμλογα Λουξεμβούργου και Βρεττανίας. άμεσα εξαγοράσιμα στην δευτερογενή αγορά.

 2. blackboy1955 02/09/2016 στο 4:31 μμ

  To πρόβλημά μας (των πολλών κατοίκων της χώρας, εννοώ) είναι πρωτίστως πολιτικό και πολύ λιγότερο οικονομικό.
  Πολιτικό γιατί οι κυρίαρχοι κύκλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δεχθούν ποτέ την αύξηση της κυκλοφορίας τους χρήματος με άλλο τρόπο εκτός του δανεισμού απ’ τις τράπεζες. Άρα;
  Μόνη λύση η έξοδος απ’ την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό βέβαια θα σημαίνει περιορισμό των εισαγωγών και άρα λιτότητα.
  Τις θυσίες οι πολίτες θα τις επικροτήσουν με μια προϋπόθεση: θα τις αποφασίζουν αυτοί οι ίδιοι (= δημοκρατία).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: