Διασταυρούμενα πυρά

εναλλακτικός τίτλος: ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ – σχόλια και πληροφορίες για την κοινωνική και πολιτική ζωή στην Ελλάδα + εκπαιδευτικό υλικό. Oι συνεχείς αλλαγές θα είναι ο κανόνας σ' αυτό το blog επειδή 1. τίποτε δεν είναι τέλειο και 2. στόχος είναι η συνεχής βελτίωση

Ο John Stuart Mill για την δημοκρατία

Referendums For Greece

John Stuart MillΟ Finley, στο σπουδαίο βιβλίο του Αρχαία και Σύγχρονη Δημοκρατία, παραθέτει ένα χωρίο του John Stuart Mill από το βιβλίο Σκέψεις για το Αντιπροσωπευτικό Σύστημα Διακυβέρνησης. 
Ας το διαβάσουμε και ας προβληματισθούμε. Πόσο μακριά βρισκόμαστε από μία τέτοια διακυβέρνηση; Και τι παιδευτική αξία θα είχε για όλους εμάς αν αποφασίζαμε επί συγκεκριμένων ζητημάτων; Σύντομα θα «δεχτούμε» ακόμα ένα μνημόνιο. Μπορεί να βαπτιστεί με άλλο όνομα αλλά πάλι οι πολίτες δεν θα ερωτηθούν και αυτό αποτελεί ντροπή για μία δημοκρατία.

ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Όσοι από εσάς υποστηρίζετε τα παραπάνω, μπορείτε να το δηλώσετε στο mail referendums@yahoo.gr. Αν γίνουμε πολλοί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

«…..Δεν λαμβάνουμε αρκετά υπόψη πόσο λίγα πράγματα υπάρχουν στην καθημερινή ζωή της πλειονότητας των ανθρώπων, που θα μπορούσαν να προσδώσουν κάποιο μεγαλείο είτε στις αντιλήψεις τους είτε στα αισθήματα τους…… Τις περισσότερες φορές το άτομο δεν έχει καμία πρόσβαση σε πρόσωπα που διαθέτουν ευρύτερη…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 176 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: